okunma
1. Doğumsal Nedenler
Bazı gebeliklerde anne adayının sigara alkol veya bazı zararlı madde ya da ilaç kullanımları bebekte ileride hiperaktivite bozukluğuna neden olabiliyor. Bu durum tam kanıtlanmasa da bazı bulgular ile kendini ele veriyor.
2. Genetik Faktörler
Hiperaktivite bozukluğunun kalıtımsal etkisi uzmanlar tarafından onaylanmış durumdadır.Hastalığın %85 i genellikle kalıtsal nedenlerden kaynaklanır.
3. Çevresel Etkenler
Çocuklarda ve bebeklerde çok küçük yaşlardan itibaren TV seyretmek bazı problemlere yol açabiliyor. Bu rahatsızlıklardan biri de hiperaktivite bozukluğu olarak biliniyor. Çocukla yeterince ilgilenmek ve tv ya da ekrana çok fazla maruz bırakmamak gerekiyor. Çevresel faktörlerin kesinlikle bu tür rahatsızlıklara yol açtığı kanıtlanmış olmasa da uzman aileleri bu konuda uyarıyor.
4. Hipertiroit
Çocuklarda nadiren bu durum vardır. Fakat hipertroid çocukların odaklanmasını engelleyebilir veya çok hareketli olmalarına neden olabilir. Durumun iyice araştırılması gerekmektedir.
5. İç kulak hastalıkları
İç kulak problemi olan çocuklar genellikle hiperaktiftir. Bu çocukların sürekli harekete duydukları ihtiyaç işitme ve denge bozukluklarından kaynaklanabilir. Duyusal işleme konularına sahip çocuklar aşırı uyarılmış veya aşırı uyarıldığında hiperaktif hale gelebilir.
Facebook Yorumları